Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/generaln/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 460
De ce General Numeric?

De ce sa alegi o masina CNC produsa de General Numeric?

 • Seriozitate

Firma General Numeric SRL a fost infiintata in anul 1990 fiind una dintre primele companii private din Romania. De peste 29 de ani oferim solutii profesionale celor mai prestigioase companii romanesti si multinationale. Printre clientii nostri se regasesc companii romanesti cunoscute precum Electroprecizia, Electromagnetica dar si multe IMM-uri mai putin cunoscute publicului larg si companii multinationale precum Emerson, Takata, Leoni, Continental, etc.

 • Fiabilitate

Echipamentele CNC produse de noi si-au demonstrat fiabilitatea in repetate randuri. Zeci de masini General Numeric lucreaza in cele mai dure conditii 24 ore / 24, 7 zile din 7. Acestea corespund exigentelor clientilor din industria automotive si aviatie, clienti care continua sa comande echipamente noi produse de General Numeric.

 • Precizie

Calificarea inalta a personalului nostru (doar ingineri si doctor-ingineri) dar si experienta si colaborarea stransa cu ISEL Germany ne permit sa producem masini de precizie care sa satisfaca cele mai inalte standarde de calitate.

 • Servicii

Experienta si calificarea personalului nostru ne permit sa oferim servicii de cea mai inalta calitate. Fiind atat proiectanti si producatori cat si utilizatori de masini cu comanda numerica si nu doar simpli comercianti, putem oferi cele mai bune servicii ingineresti atat la punerea in functiune si scolarizarea operatorilor cat si ulterior in momentul in care clientii nostri intalnesc noi provocari.

 • Service

General Numeric asigura service rapid si eficient pentru toate echipamentele fabricate si comercializate. Chiar si cele mai fiabile echipamente se pot defecta ca urmare a uzurii normale, a erorilor umane sau alte cauze inprevizibile. Pentru ca dvs. sa utilizati echipamentele noastre la capacitate maxima va puteti baza in orice moment pe o echipa profesionala si un stoc complet  de piese de schimb.

 

Constructia masinilor CNC produse de General Numeric

Mecanica

 •  Batiu rigid din profile de otel, sudat, detensionat si frezat plan-paralel.

 Batiul unui router cnc poate fi comparat cu fundatia unei case, un batiu dimensionat, proiectat sau executat incorect poate cauza vibratii sau chiar impanarea echipamentului. Un portal supradimensionat creste inertia si astfel se reduc acceleratiile si avansurile.

 Batiul echipamentelor produse de noi este modelat 3D si optimizat in urma analizei efectuate cu ajutorul unui soft performant de analiza cu element finit. Astfel ramforsarile sunt amplasate in pozitii optime si este asigurata o dimensionare corecta a batiului.

 

 • Masa de lucru din aluminiu cu canale T pentru o fixare buna a pieselor

 Pentru a scadea costurile, multi producatori de routere ofera pentru echipamentele lor mese din rasini sau lemn stratificat. Si noi am incercat la anumite prototipuri sa inlocuim masa din profile de aluminiu cu canale T cu diverse alte materiale mai ieftine si am renuntat la idee datorita faptului ca nu se poate asigura planeitatea mesei de lucru pe termen lung. Profilele de aluminiu cu canale T (ISEL Germany) utilizate de noi asigura o planeitate suficienta pentru majoritatea aplicatiilor si un sistem simplu si eficient de fixare a semifabricatelor pe masa de lucru utilizand bride, menghine clasice sau menghine cu excentric.

 •  Ghidaje de precizie - ISEL Germania - precizie si fiabilitate

 Multi producatori, in special la masinile chinezesti ieftine, utilizeaza ghidaje inproprii sau de calitate slaba. Noi am decis sa utilizam numai ghidaje de calitate inalta fabricate in Germania pentru ca sistemul de ghidare este esential pentru a asigura precizia si fiabilitatea routerului. Un ghidaj inpropriu sau de calitate slaba va prezenta urme de uzura timpurie ceea ce duce la pierderea preciziei, vibratii sau chiar blocarea axei.

 • Suruburi cu bile pe toate axele - ISEL Germania - precizie si fiabilitate - pentru curse utile de pana la 3200 mm!

 Anumiti producatori de routere, pentru a reduce costurile, utilizeaza pentru transmiterea miscarii sisteme pinion-cremaliera si suruburi trapezoidale pe una sau mai multe axe. Ambele sisteme amintite pot fi reglate foarte bine pentru ca la momentul vanzarii echipamentului jocul sa fie aproape zero dar aceste sisteme sunt supuse unor forte de frecare mari si se vor uza in foarte scurt timp. Astfel, atat sistemul pinion-cremaliera cat si suruburile trapezoidale vor capata jocuri semnificative ceea ce duce la pierderea preciziei echipamentului si costuri suplimentare pentru inlocuire.

 Actionarea prin surub cu bile reprezinta la nivelul anului 2015 varianta optima din punct de vedere tehnico-economic. In cazul intretinerii corespunzatoare a acestora, precizia de repozitionare ramane in limite acceptabile (+/- 0.02 mm) pentru o perioada de minim 10 ani in cazul utilizarii intense a masinii (24h/24h). Suruburile cu bile produse de ISEL Germania se diferentiaza de multe alte produse concurente prin calitatea exceptionala a prelucrarii (roluire si slefuire) si prin duritatea suprafetei calite prin inductie. Piulita cu bile, patentata de ISEL permite preluarea jocurilor mecanice care pot aparea dupa un timp indelungat de utilizare.

 In cazul axelor liniare cu cursa mai mare de 1000 mm, surubul cu bile este sustinut in 2 puncte suplimentare mobile pentru a limita flambarea surubului la turatii inalte (avans rapid).

 • Axe capsulate protejate impotriva prafului - protectia optima impotriva prafului si a spanului confera echipamentului o durata de viata mai lunga

 Aproape toti producatorii de routere trec cu vederea problema prafului si a spanului care se depune pe ghidaje, suruburi cu bile, cremaliere, etc. Fara o protectie corespunzatoare, praful si spanul (in special la prelucrarea rasinilor, lemnului si a plasticelor) care se depune pe ghidaje si sistemele de actionare intra in mecanismele fine precum rulmentii liniari, piulita cu bile, etc. si provoaca uzura timpurie sau chiar blocarea acestora. Axele capsulate si protejate optim impotriva prafului si a spanului utilizate de noi ofera cea mai buna protectie axelor liniare si reduc costurile de intretinere si exploatare a echipamentului la minim.

 

Electronica

 

 • CNC construit pe platforma unui PC industrial - comanda numerica moderna, cu interfata grafica prietenoasa si multiple posibilitati de comunicatie

 O serie de producatori de echipamente cnc ofera o comanda numerica primitiva sub forma unei tastaturi numerice cu cateva functii suplimentare in care se incarca programele, alti producatori de routere ofera numai un cd cu soft care trebuie instalat pe calculatorul clientului. Noi consideram ca ambele abordari au avantaje si dezavantaje. Avantajul acestor abordari este bineinteles costul aparent redus al echipamentului, clientul trebuie insa sa ia in considerare achizitionarea unui calculator pentru router (programare si transmisie fisiere sau comanda). Dezavantajele acestor sisteme sunt in principal memoria de programe limitata si lipsa oricarui tip de reprezentare grafica a programelor la comanda numerica tip tastatura/telecomanda si compatibilitatea softului cu calculatorul clientului pentru varianta in care clientul primeste doar un CD cu software-ul de comanda.

 General Numeric ofera clientilor sai un sistem complet, testat si optimizat pentru performante optime. Consola noastra include un PC industrial pe platforma intel, fanless, SSD pentru stocarea datelor, un monitor LED mare 19" pentru o reprezentare grafica deosebita si o tastatura din silicon rezistenta la praf si lichide. Sistemul este testat pentru o functionare optima in timp real, esentiala pentru o functionare lina si fara vibratii a routerului.

 • Servomotoare AC cu traductor (encoder) optic cu rezolutie inalta - viteza, acceleratie si precizie net superioare motoarelor pas cu pas pentru o functionare rapida si silentioasa

 Majoritatea producatorilor de routere utilizeaza motoare pas cu pas pentru reducerea costurilor. Costul este singurul avantaj al motoarelor pas cu pas. Acesti producatori de obicei se "mandresc" cu performante deosebite a motoarelor pas cu pas date de micropasire dar uita sa precizeze faptul ca, cuplul motorului pas cu pas este de aproape 10% pentru o micropasire de 1/16 astfel incat aceasta micropasire poate fi neglijata iar cota programata nu va avea in realitate niciodata precizia teoretica indicata.

 Pentru a evita problemele intampinate cu motoarele pas cu pas precum vibratiile si pierderile de pasi, noi utilizam servomotoare CC echipate cu traductor optic. Astfel se poate asigura o deplasare lina, fara vibratii, cu cuplu aproximativ constant pe intreaga plaja de turatie si o precizie ireprosabila de pozitionare/repozitionare datorita traductorului optic (512x4 imp/rotatie) cu care este echipat motorul.

 • Drivere de calitate pentru servomotoare - drivere specializate pentru servomotoare

 Noi nu utilizam drivere universale, driverele utilizate de noi sunt proiectate si fabricate de General Numeric special pentru motoarele utilizate pentru a obtine cele mai bune performante. Algoritmul de comanda si parametrii software sunt optimizati pentru fiecare motor in parte dupa montarea acestuia in ansamblul mecanic. Astfel se pot obtine cele mai bune caracteristici de functionare a axelor liniare si de rotatie.

 

Software

 •  Sistem de operare stabil si foarte fiabil

 Linux (sistem de operare fiabil cu interfata grafica moderna si functionare stabila in timp real)  Sistemul de operare utilizat ne permite comanda in timp real a echipamentului, riscul reprezentat de virusii informatici este aproape zero iar interfata moderna permite utilizarea usoara a comenzii numerice, conectarea acesteia la reteaua locala de calculatoare LAN, transferul pe memorie flash USB cat si diagnosticarea prin internet.

 •  Software CNC performant cu interfata grafica prietenoasa, cu functii de simulare online

 Utilizam un software CNC dezvoltat de o comunitate puternica de programatori si utilizat la peste 10.000 de echipamente cu comanda numerica. Bineinteles, contribuim activ la dezvoltarea si imbunatatirea continua a acestuia iar versiunea utilizata de noi este adaptata special necesitatilor echipamentelor noastre.

 •  Software CAD/CAM 2.5 axe inclus (software modern cu interfata grafica prietenoasa)

Toate routerele livrate de noi sunt insotite de un software CAD/CAM de 2.5 axe pentru ca utilizatorul sa poata incepe lucrul imediat cu echipamentul. Interfata grafica a softului este foarte prietenoasa si intuitiva si ofera functii puternice de programare pentru toate operatiile in 2.5 axe. Contra cost, softul poate fi upgradat pentru lucru in 3 si 4 axe.

 • Posibilitate de urmarire si diagnosticare online

 S-a defectat echipamentul sau aveti o intrebare in ceea ce priveste una dintre functiile software-ului? Nimic mai simplu, il conectati la internet si problema este ca si rezolvata.

Servicii

Service

 • Echipament fiabil si performant proiectat si fabricat in Romania

Producem routere fiabile pentru ca dvs. sa beneficiati la maxim de ele, sa nu aveti timpi morti si cheltuieli cauzate de defectiuni sau interventii de service.

 • Service rapid si eficient, piese de schimb pe stoc in Romania -

Echipamentele noastre sunt modulare si in permanenta pe stoc. In cazul in care apare o defectiune tehnica, va transmitem rapid componenta defecta care poate fi inlocuita chiar de dvs. sau pentru probleme complicate care necesita aparatura sau scule specializate se va deplasa la dvs. un tehnician in cel mai scurt timp posibil. Avem pe stoc, in Romania, toate piesele de schimb necesare pentru ca dvs. sa repuneti echipamentul in functiune in cel mai scurt timp posibil.

 • Diagnosticare on-line

Daca apare o problema, o identificam impreuma, online pentru o remediere rapida si simpla a defectiunii.

 • Service in postgarantie

Oferim service in postgarantie in conditii foarte avantajoase. Pentru noi, este important sa avem relatii bune si clienti multumiti.

 

Scolarizare & Asistenta

 • Scolarizare in limba romana pentru operator si programator

Noi nu vindem doar un echipament, impreuna cu routerul primiti si know-how-ul necesar. Inginerii nostri va ofera cele mai bune conditii de scolarizare pentru ca dvs. sa puteti incepe cat mai rapid lucrul cu routerul cnc. Noi nu va oferim doar o scolarizare teoretica, producem piese impreuna, daca este posibil chiar piesele pentru care dvs. ati achizitionat utilajul. O data cu scolarizarea beneficiati de experienta specialistilor nostrii care va vor explica toate aspectele importante la prelucrare si va vor da ponturi utile pentru utilizarea eficienta a routerului dvs.

 • Scolarizare pentru utilizarea softului de proiectare 3D artistica
 • Asistenta pentru realizarea proiectelor dvs. deosebite (copiere piese 3D, sculptura, gravuri pe suprafete complexe, aplicatii speciale etc.)

Aveti un proiect deosebit? Apelati cu incredere la specialistii nostri care va vor ajuta sa gasiti cea mai buna solutie pentru rezolvarea problemei dvs.

TipărireEmail