Servicii

Serviciile care insotesc un utilaj CNC sunt esentiale pentru o exploatare eficienta, economica si fiabila. General Numeric ofera pentru toate utilajele fabricate si livrate de noi, gama completa de servicii tehnice pentru ca dvs. sa utilizati utilajul corespunzator si eficient din prima zi de lucru.
Asistenta pentru selectarea utilajului adecvat
* Analizam nevoile si cerintele fiecarui client in parte si propunem echiparea optima pentru o fabricatie rapida si eficienta economic. Informam clientul cu privire la toate aspectele tehnice, avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni si recomandam intotdeauna solutii practice, economice si eficiente energetic.
Instalare masina CNC la client
* Un punct esential pe care il avem in vedere la proiectarea echipamentelor fabricate de General Numeric este instalarea la client. Atunci cand este posibil tehnic si logistic, echipamentele se livreaza complet asamblate, masurate si calibrate. Astfel instalarea la client devine foarte simpla si foarte rapida. De cele mai multe ori este suficient ca echipamentul sa se alimenteze cu energie electrica si gaze (aer comprimat, oxigen, azot, etc.) dupa caz si sa se niveleze picioarele reglabile cu ajutorul unei nivele.
* In situatia in care masina cu comanda numerica nu poate fi livrata dintr-o singura bucata, de exemplu din motive logistice (latime mai mare decat latimea maxima transportabila rutier, masa mai mare decat sarcina utila a utilajelor de descarcare disponibile la client, usi de acces prea inguste, etc.), utilajul va fi livrat de General Numeric dezasamblat. Asamblarea, alinierea, reglarea si calibrarea la client este realizata de catre specialistii nostri utilizand scule si unelte certificate.
Scolarizare pentru operare si programare
* Instruirea operatorilor si programatorilor reprezinta o piatra de temelie pentru utilizarea eficienta si corecta a masinii CNC achizitionate. Un training corespunzator efectuat de specialisti asigura:
* exploatare sigura - fara sa expuna operatorul sau alte persoane la pericole prezentand toate zonele periculoase si situatile periculoase care pot aparea si masurile ce trebuie luate imediat intr-un astfel de caz,
* exploatare eficienta - stabilirea clara a ordinii operatiilor pentru a eficientiza procesul, modalitati de fixare a materialelor si de aliniere a acestora, modalitati de indepartare a spanului, a prafului sau a gazelor rezultate in urma procesului de prelucrare si salubrizarea corespunzatoare a acestora.
* reduce probabilitatea de erori de operare si programare care pot avea consecinte grave asupra functionalitatii masinii (de ex. coliziuni cauzate de fixare necorespunzatoare a piesei, de programare gresita, de fixare necorespunzatoare a sculei), ruperea sculei, distrugerea piesei, etc.
* intretinere corespunzatoare - asigura fiabilitatea echipamentului, reduce timpii de nefunctionalitate cauzati de defectiuni sau intretinere necorespunzatoare, creste semnificativ durata de viata a masinii CNC.
* Scolarizarea se poate efectua la sediul General Numeric cu ocazia receptiei echipamentului sau la sediul clientului ulterior livrarii.
Asistenta tehnica privind prelucrarea diferitelor materiale
* avand experienta in perlucrarea diferitelor materiale si clienti in toate ramurile industriale, acordam asistenta tehnica privind prelucrarea tuturor tipurilor de materiale pe echipamentele produse de noi si recomandari de scule, parametrii de lucru si modalitati de fixare a materialului.
Service in Garantie si Postgarantie
* asiguram asistenta tehnica si piese de schimb gratuit pe intreaga perioada de garantie a utilajului pentru orice defect de fabricatie sau de material care poate sa apara.
* asiguram un timp de raspuns cat mai scurt posibil prin diagnosticarea defectiunii si stabilirea cauzei probabile online/telefonic impreuna cu clientul, indrumarea clientului pentru o remediere rapida si restabilirea starii de functionare a echipamentului imediat, atunci cand este posibil si nu necesita scule deosebite (cele mai multe defectiuni sunt cauzate de intretinere necorespunzatoare sau operare gresita. In multe dintre aceste cazuri, curatarea unui senzor sau o resetare manuala a comenzii numerice / softului) este suficienta pentru a repune utilajul in functiune in cateva minute.
* asiguram piese de schimb (noi sau reconditionate) din stoc Brasov pentru toate echipamentele standard fabricate de noi si Isel Germany atat pentru masinile CNC noi cat si pentru cele mai vechi de 10 ani. In situatia in care o anumita piesa a fost scoasa din programul de fabricatie, aceasta se va inlocui cu o piesa noua, functional echivalenta.
* asiguram un timp de interventie (deplasarea unui specialist General Numeric la client) scurt oriunde in tara atunci cand problema nu poate fi repediata rapid, online sau cu ajutorul clientului (de ex. inlocuire cablu sau modul electronic)
* mentinem o baza de date cu back-up pentru toate masinile livrate de General Numeric, actualizata intotdeuna la versiunea instalata in cadrul ultimei interventii de service fizice.
Masurare si calibrare masini CNC
* toate masinile CNC fabricate de General Numeric sunt masurate si calibrate diferite etape de productie. Pentru aceasta utilizam unelte de precizie precum echer de granit, ceasuri comparatoare cu precizie de 1 μm, sistemul de calibrare pentru masini unelte Renishaw Ballbar cu precizie de 0,1 μm si interferometru laser HP/Agilent cu precizie de 0,01 μm.
* pentru mentinerea si certificarea preciziei echipamentului dvs. oferim servicii de masurare, reglare, calibrare si compensare la client.
Refurbishing - reconditionare
* oferim servicii de reconditionare (refurbishing) atat pe parte mecanica cat si pe parte de electronica si soft pentru toate masinile CNC fabricate de noi. Acestea presupun:
* evaluare stare mecanica, masurare dimensionala, jocuri, uzuri, stabilirea listei de componente ce trebuiesc inlocuite, inlocuire componente mecanice, alinierea si reglarea componentelor mecanice.
* evaluare stare electronica, verificare cabluri, motoare, uzuri, evaluare stare de uzura morala, inlocuirea subansamblelor (motor + cabluri + servodriver, CNC, PC comanda, software), setare parametrii, calibrare motoare
* masurare finala a masinii reconditionate, aliniere si calibrare.
Buyback masini CNC
* oferim buyback pentru masinile CNC fabricate de noi sau ISEL Germany, la achizitia unei masini CNC noi, in conditii avantajoase