Router CNC General Numeric – seria LC-C

Routere CNC de dimensiuni medii si mari cu un batiu solid din otel, sudat, detensionat si frezat, portal actionat bilateral, sincronizat, cremaliere cu dantură elicoidală si servomotoare cu reductor planetar de precizie pe toate axele pentru prelucrare de materiale plastice, lemn si neferoase.
Prelucrarea prin aschiere a materialelor moi

Router CNC cu cremalieră
seria LC-C

Routerele CNC din seria LC-C sunt proiectate și fabricate în România fiind ideale pentru prelucrarea materialelor lemnoase și a materialelor plastice. Seria LC-C se caracterizează în special prin avans mare și productivitate ridicată.
Disponibile în 5 dimensiuni: 1200x1200x210 mm, 1400x2450x210 mm, 2000x3000x210 mm, 2000x4000x210 mm si 2000x6000x210 mm
Fabricat în România - utilizând componente de calitate, certificate
FIabil, eficient și precis - peste 200 de CNC fabricate
Exploatare sigură - cu închidere, corespunde normelor de securitate
Service și asistență tehnică - oferite direct de producător
router cnc general numeric cu cremaliera LC-C pentru lemn

Productivitate crescută!

Un batiu solid, detensionat și frezat, ghidajele profilate și cremaliere cu dantură elicoidală (Italia), servomotoarele AC cu encoder de înaltă rezoluție împreună cu comanda numerică performantă produsă de G.N. asigură o productivitate crescută.

Motoare de frezare cu / fără schimbare automată de scule

Seria LC-C poate fi echipată cu motoare de frezare (Spindle) simple cu schimbare manuală de scule sau motoare de frezare care permit schimbarea automată de scule și turații foarte ridicate.

Masă cu vacuum în standard!

Masa de fixare cu vacuum este standard la seria LC-C. Masa din PVC rigid cu multiple zone se va acoperi cu o coală de MDF drept material de sacrificiu. Nu este necesar ca la realizarea programelor de tăiere să se țină cont de poziționarea ventuzelor!

Service local, rapid, eficient

Orice problemă tehnică se rezolvă rapid și eficient direct de către noi, în calitate de producător. Avem ingineri specialiști și piese de schimb întotdeuna pe stoc! Apelați cu încredere la specialiștii noștri pentru revizii și consultanță tehnică!
router cnc general numeric cu suruburi cu bile, atc, vacuum si carcasa de protectie

Routerele CNC din seria LC-C sunt destinate prelucrării de piese de dimensiuni medii si mari. Acestea sunt adecvate pentru lemn, materiale compozite si mase plastice fiind extrem de productive datorita avansului mare de prelucrare.

Router CNC productiv

 • Batiu solid din profile de otel cu perete gros sudate pentru rigiditate ridicata.
 • Batiul detensionat si frezat plan/paralel pentru a asigura cea mai buna precizie posibila.
 • Axe liniare actionate cu sistem pinion – cremaliera cu dinti inclinati pe X si Y pentru viteze de deplasare foarte mari.
 • Portal cu acționare bilaterală, sincronizată
 • Servomotoare cu encoder pe toate axele – pentru precizie, acceleratii si avans ridicat
 • CNC General Numeric (certificat CE), modular, pentru servomotoare AC proiectat și produs integral in Brasov de catre General Numeric.
   • echipament industrial optimizat
   • PC industrial cu monitor 19″ color, SSD, fanless, USB
   • tastatura cu touchpad și protecție IP68
   • modul de control cu comunicatie Ethernet
   • circuit de securitate cu redundanta
   • service rapid si eficient

Fiabilitate și eficiență ridicata!

 • Motoare de frezare: ISEL Germany / Teknomotor Italia
 • software CAD/CAM – optional
 • scolarizare realizata de profesionisti
 • asistenta tehnica de specialitate
 • buyback
 • gama larga de accesorii optionale
Fabricat în Brașov
Mașini rapide - cremaliera elicoidala
Mașini fiabile - componente de calitate
Multiple accesorii - exploatare eficientă
Service local - rapid și eficient

Routerele din seria LC-C sunt destinate pieselor de dimensiuni medii si mari, cursele utile  ale masinilor din seria LC incep de la 1210 x 1210 x 210 mm pana la 2010x6010x210 mm.

 • router CNC profesional – pentru prototipuri, serii mici, medii si mari
 • Batiu rigid din profile de otel cu perete gros, detensionat si frezat
 • Constructie tip portal cu actionare bilaterală
 • Ghidaje profilate de precizie cu sanii cu bile (ISEL PSF25) asigura o deplasare a portalului lina si fara vibratii pe toate axele
 • Cremaliere elicoidale – import Italia pe axele X si Y
 • pe axa Z – axa liniare ISEL cu ghidjae liniare si surub cu bile complet inchisa si protejata impotriva prafului si a spanului
 • servomotoare AC cu encoder cu rezolutie mare
 • motor de frezare la alegere – economic sau profesional
 • optional schimbare automata de scule
 • comanda numerica General Numeric cu PC industrial (min. 4 GB RAM, fanless, ssd), comunicatie Ethernet si noile drivere GN Digital Servodrive 20
 • consola comanda cu monitor 19″ si tastatura industriala cu touchpad cu protectie IP68
 • optional – până la 4 motoare de frezare pentru sculptura cnc
 • optional – masa fixare cu vacuum
 • optional – axa de rotatie
 • optional – inchidere de protecie cu două sau cinci usi

Acestea sunt capabile sa lucreze in 3 si 4 axe si se remarca prin precizie si fiabilitate ridicata. Componentele utilizate de cea mai inalta calitate transforma routerul CNC intr-un echipament indispensabil pentru atelierul dvs.

Batiul este construit din profile de otel sudate, detensionat si frezat plan – paralel. Batiul utilajelor CNC poate fi realizat prin îmbinare de profile cu șuruburi, sudură sau turnare. Fiecare model de batiu are avantaje și dezavantaje. Batiurile îmbinate cu șuruburi sunt utilizate de obicei în cazul mașinilor mici cu rigiditate și precizie scăzută. Batiurile sudate și batiurile turnate sunt utilizate pentru utilaje de precizie, rigide, acestea sunt însă afectate de tensiuni interne care apar în urma sudării și a turnării. Astfel, orice batiu sudat sau turnat trebuie detensionat înainte de prelucrarea sa ulterioară prin frezare. General Numeric detensionează toate batiurile sudate cu propriul echipament specializat de detensionare prin vibrare subrezonantă. După detensionare, structura sudată nu mai „lucrează” (nu se mai deformează) și poate fi frezată. Toate suprafetele critice de asezare pentru axe, ghidaje, rulmenti și masă sunt frezate. Astfel se asigură precizia dimensională a mașinii.

Masinile CNC din seria LC-C sunt construite sub forma unui portal cu actionare bilaterala sincronizata.  Ghidajele de precizie si carucioarele cu bile (ISEL PSF25) asigura o deplasare a portalului lina si fara vibratii. Ghidajele mașinilor cnc sunt esențiale pentru asigurarea preciziei de prelucrare. Deplasarea lină, fără vibrații stă la baza unei suprafețe frezate curate.

Ghidaje liniare profilate ISEL PSF50

Cremaliera elicoidala amplasata perfect paralel cu ghidajele pe axele X si Y asigura de asemenea o actionare precisa si foarte rapida a axelor. Axa  Z este o axa cu surub cu bile ISEL și ghidaje profilate ISEL PSF25. Acționarea axelor liniare se poate realiza în diferite moduri. Printre cele mai populare sisteme de acționare utilizate la routerele CNC se numără sistemele pinion-cremalieră și sistemele de acționare cu șurub cu bile. Fiecare dintre acestea are avantaje și dezavantaje. Sistemele de acționare cu cremalieră asigură o viteză maximă de deplasare, în cazul axelor lungi, superioară sistemelor de acționare cu șurub cu bile. Totuși, precizia sistemelor de acționare cu pinion-cremalieră este inferioară preciziei care poate fi obținută cu sisteme de acționare cu șurub cu bile. Chiar dacă, atunci când echipamentul este nou și este fabricat corespunzător, precizia unui sistem de acționare cu pinion-cremalieră cu dantura elicoidala ar putea fi asemănătoare preciziei obținute cu un sistem de acționare cu șurub cu bile, în timp, va scădea, datorită uzurii care apare incontestabil mai repede și mai accentual prin frecarea dinte pe dinte la sistemul pinion-cremalieră decât în cazul sistemelor de acționare cu șurub cu bile unde unde avem o mișcare de răstogolire a bilelor prin canalul elicoidal de precizie a șurubului cu bile. Totusi, cu o mentenanta adecvata, precizia echipamentului cu sistem de actionare pinion-cremaliera poate fi mentinuta pentru o perioada indelungata si la nevoie, poate fi corectata.

Actionarea axelor se realizeaza cu servomotoare AC cu encodere de rezoluție înaltă, sistemul de comanda fiind in bucla inchisa. Astfel se elimina vibratiile si zgomotul motoarelor pas cu pas și a motoarelor hibride (motoare pas cu pas cu encoder) asigurand o functionare lina si uniforma. Cuplul constant  pe aproape intreaga gama de turatie a motoarelor si sistemul de urmarire optica asigura precizia ridicata a masinii dvs. si elimina complet riscul de pierdere a pozitiei (pierdere de pasi).

Servomotor EC/AC cu encoder de inalta rezolutie

Avansul rapid poate fi de pana la 1000 mm/s (60 m/min) cu acceleratii foarte ridicate. Acționarea routerelor CNC ieftine se realizează cu motoare pas cu pas (fără encoder) sau motoare hibrid (denumite de anumiti comercianți în mod eronat servo-hibrid), În cazul utilizării de motoare pas cu pas există întotdeuna riscul de pierdere a poziției datorită pierderii de pași. Aceasta duce aproape în toate cazurile la distrugerea piesei și de multe ori și la ruperea sculei. Pentru a reduce riscul de pierdere a poziției, unii producători adaugă un encoder rotativ care ajută la identificarea pierderii de pași și permite comenzii numerice să încerce să compenseze această pierdere de poziție. Totuși cuplul motorului pas cu pas, indiferent dacă este sau nu echipat cu encoder, scade direct proporțional cu turația motorului iar precizia este limitată constructiv la circa 400 pași / rotație, o micropasire mai mare ajuta la reducerea vibratiilor dar nu poate fi luata in considerare la calculul preciziei datorita cuplului extrem de redus intre pasi.

Motorul de frezare poate fi un motor obisnuit din gama economica sau un motor profesional de mare putere cu schimbare de scule automata si comanda in frecventa tip ISEL. Sunt disponibile schimbatoare liniare si rotative de scule.  Productivitatea, precizia dimensională a pieselor și aspectul suprafeței sunt date printre altele și de motorul de frezare. Utilizand un motor de frezare de calitate si accesorii adecvate clasei de precizie, calitatea suprafetei prelucrate va fi intotdeuna satisfacatoare.

Motor de frezare de mare putere cu ATC

Comanda numerica General Numeric se bazeaza pe un PC industrial modern si performant si permite comanda a pana la 5 axe interpolate. Utilizand servomotoare, nu exista riscul de a pierde pasi, se reduc semnificativ vibratiile iar avansul si acceleratia echipamentului este mult mai mare decat in cazul echipamentelor cu motoare pas cu pas. Tehnologia noua si performanta utilizata asigura fiabilitatea echipamentului si reducerea semnificativa a timpului de prelucrare.

Softul de comanda ofera numeroase facilitati si o reprezentare grafica a procesului deosebita. Acesta functioneaza sub sistemul de operare Linux care ofera o stabilitate ridicata si caracteristici de functionare in timp real excelente.

Optional, routerul dvs. poate fi insotit de o licenta CAD/CAM pentru 2.5,3, 4 sau 5 axe adecvata pentru prelucrarile ce se vor efectua cu masina.

Masina este compatibila cu majoritatea programelor CAM cum ar fi: Vectric Aspire, VCarvePro, Cut2D, ArtCAM (Delcam), SolidCAM, EdgeCAM, Esprit, VisualMill si Visual Art (MecSoft), Type3, IsyCAM, Euclid, si multe alte programe gratuite si comerciale.

Controlul calitatii este asigurat pe durata intregului proces de fabricatie.

Calitatea si fiabilitatea superioara a echipamentelor CNC produse de General Numeric se datoreaza in special propriului sistem intern de asigurare a calitatii. Printre pietrele de temelie a sistemului de asigurare a calitatii se numara selectarea atenta a furnizorilor, verificarea si testarea extensiva a fiecarui lot de componente achizitionat, verificarea interna dupa fiecare etapa de fabricatie  utilizand echipamente de masura calibrate de la producatori consacrati.

Documentarea digitala a tuturor elementelor componente, masurarea si calibrarea finala a echipamentului cu un sistem performant Renishaw Ballbar conform normei ISO 230-4 si in cazul echipamentelor cu cerinte deosebite de precizie, masurarea finala si intocmirea tabelelor de compensare cu un interferometru laser HP/Agilent convorm normelor international recunoscute VDI/DGQ 3441 si ISO 230.

masurare cnc ballbar Renishaw
Masurare CNC General Numeric cu Renishaw Ballbar conform ISO230-4

Dimensiuni și opțiuni

Routerele din seria LC sunt fabricate in patru tipodimensiuni si pot fi echipate cu o larga gama de accesorii optionale precum masa de fixare cu vacuum, motor de frezare cu schimbare automata de scule si schimbator de scule, axa de rotatie, etc. Acestea se personalizeaza conform nevoilor clientului.
Router CNC LC-C 1212 - 1210x1210x210 mm

Echipare Standard – masina de baza

 • curse utile: 1210 x 1210 x 210 mm
 • batiu din profile de otel, sudat, detensionat, frezat
 • masa din PVC cu profile de aluminiu cu canale T incastrate
 • axa ISEL cu surub cu bile capsulata si protejata impotriva spanului si a prafului pe Z
 • sistem de actionare pinion-cremaliera elicoidala pe X si Y
 • servomotoare AC cu encoder de inalta rezolutie pe toate axele
 • CNC modular General Numeric cu PC industrial, comunicatie Ethernet si driver GN Digital Servodrive 20
 • Motor de frezare Teknomotor 5.6 kW, 24.000 rpm

Opționale:

 • masa cu vacuum
 • cursa Z 300 mm
 • masa verticala pentru frezare si gaurire in cantul materialului
 • pana la 4 motoare de frezare pt. sculptura CNC
 • schimbator automat de scule
 • sistem de racire a frezei cu emulsie pulverizata (ideal pentru neferoase)
 • sistem de racire a frezei cu aer rece (ideal pentru mase plastice)
 • senzor lungime scule
 • protectie impotriva frezarii accidentale a mesei
 • palpator 3d mecanic
 • senzor laser 3d
 • axa de rotatie de precizie cu reductor planetar
 • axa de rotatie de inalta precizie cu reductor „harmonic drive”
 • inchiderea completa a spatiului de lucru conforma CE
 • software cad/cam
 • certificat de masurare si calibrare conform ISO 230-4 si ISO 230-2
Router CNC LC-C 1530 - 1510x3010x210 mm

Echipare Standard – masina de baza

 • curse utile: 1510 x 3010 x 210 mm
 • batiu din profile de otel, sudat, detensionat, frezat
 • masa din PVC cu profile de aluminiu cu canale T incastrate
 • axa ISEL cu surub cu bile capsulata si protejata impotriva spanului si a prafului pe Z
 • sistem de actionare pinion-cremaliera elicoidala pe X si Y
 • servomotoare AC cu encoder de inalta rezolutie pe toate axele
 • CNC modular General Numeric cu PC industrial, comunicatie Ethernet si driver GN Digital Servodrive 20
 • Motor de frezare Teknomotor 5.6 kW, 24.000 rpm

Opționale:

 • masa cu vacuum
 • cursa Z 300 mm
 • masa verticala pentru frezare si gaurire in cantul materialului
 • pana la 4 motoare de frezare pt. sculptura CNC
 • schimbator automat de scule
 • sistem de racire a frezei cu emulsie pulverizata (ideal pentru neferoase)
 • sistem de racire a frezei cu aer rece (ideal pentru mase plastice)
 • senzor lungime scule
 • protectie impotriva frezarii accidentale a mesei
 • palpator 3d mecanic
 • senzor laser 3d
 • axa de rotatie de precizie cu reductor planetar
 • axa de rotatie de inalta precizie cu reductor „harmonic drive”
 • inchiderea completa a spatiului de lucru conforma CE
 • software cad/cam
 • certificat de masurare si calibrare conform ISO 230-4 si ISO 230-2
Router CNC LC-C 2032 - 2010x3210x210 mm

Echipare Standard – masina de baza

 • curse utile: 2010 x 3210 x 210 mm
 • batiu din profile de otel, sudat, detensionat, frezat
 • masa din PVC cu profile de aluminiu cu canale T incastrate
 • axa ISEL cu surub cu bile capsulata si protejata impotriva spanului si a prafului pe Z
 • sistem de actionare pinion-cremaliera elicoidala pe X si Y
 • servomotoare AC cu encoder de inalta rezolutie pe toate axele
 • CNC modular General Numeric cu PC industrial, comunicatie Ethernet si driver GN Digital Servodrive 20
 • Motor de frezare Teknomotor 5.6 kW, 24.000 rpm

Opționale:

 • masa cu vacuum
 • cursa Z 300 mm
 • masa verticala pentru frezare si gaurire in cantul materialului
 • pana la 4 motoare de frezare pt. sculptura CNC
 • schimbator automat de scule
 • sistem de racire a frezei cu emulsie pulverizata (ideal pentru neferoase)
 • sistem de racire a frezei cu aer rece (ideal pentru mase plastice)
 • senzor lungime scule
 • protectie impotriva frezarii accidentale a mesei
 • palpator 3d mecanic
 • senzor laser 3d
 • axa de rotatie de precizie cu reductor planetar
 • axa de rotatie de inalta precizie cu reductor „harmonic drive”
 • inchiderea completa a spatiului de lucru conforma CE
 • software cad/cam
 • certificat de masurare si calibrare conform ISO 230-4 si ISO 230-2
Router CNC LC-C 2040 - 2010x4010x210 mm

Echipare Standard – masina de baza

 • curse utile: 2010 x 4010 x 210 mm
 • batiu din profile de otel, sudat, detensionat, frezat
 • masa din PVC cu profile de aluminiu cu canale T incastrate
 • axa ISEL cu surub cu bile capsulata si protejata impotriva spanului si a prafului pe Z
 • sistem de actionare pinion-cremaliera elicoidala pe X si Y
 • servomotoare AC cu encoder de inalta rezolutie pe toate axele
 • CNC modular General Numeric cu PC industrial, comunicatie Ethernet si driver GN Digital Servodrive 20
 • Motor de frezare Teknomotor 5.6 kW, 24.000 rpm

Opționale:

 • masa cu vacuum
 • cursa Z 300 mm
 • masa verticala pentru frezare si gaurire in cantul materialului
 • pana la 4 motoare de frezare pt. sculptura CNC
 • schimbator automat de scule
 • sistem de racire a frezei cu emulsie pulverizata (ideal pentru neferoase)
 • sistem de racire a frezei cu aer rece (ideal pentru mase plastice)
 • senzor lungime scule
 • protectie impotriva frezarii accidentale a mesei
 • palpator 3d mecanic
 • senzor laser 3d
 • axa de rotatie de precizie cu reductor planetar
 • axa de rotatie de inalta precizie cu reductor „harmonic drive”
 • inchiderea completa a spatiului de lucru conforma CE
 • software cad/cam
 • certificat de masurare si calibrare conform ISO 230-4 si ISO 230-2
Router CNC LC-C 2060 - 2010x6010x210 mm

Echipare Standard – masina de baza

 • curse utile: 2010 x 6010 x 210 mm
 • batiu din profile de otel, sudat, detensionat, frezat
 • masa din PVC cu profile de aluminiu cu canale T incastrate
 • axa ISEL cu surub cu bile capsulata si protejata impotriva spanului si a prafului pe Z
 • sistem de actionare pinion-cremaliera elicoidala pe X si Y
 • servomotoare AC cu encoder de inalta rezolutie pe toate axele
 • CNC modular General Numeric cu PC industrial, comunicatie Ethernet si driver GN Digital Servodrive 20
 • Motor de frezare Teknomotor 5.6 kW, 24.000 rpm

Opționale:

 • masa cu vacuum
 • cursa Z 300 mm
 • masa verticala pentru frezare si gaurire in cantul materialului
 • pana la 4 motoare de frezare pt. sculptura CNC
 • schimbator automat de scule
 • sistem de racire a frezei cu emulsie pulverizata (ideal pentru neferoase)
 • sistem de racire a frezei cu aer rece (ideal pentru mase plastice)
 • senzor lungime scule
 • protectie impotriva frezarii accidentale a mesei
 • palpator 3d mecanic
 • senzor laser 3d
 • axa de rotatie de precizie cu reductor planetar
 • axa de rotatie de inalta precizie cu reductor „harmonic drive”
 • inchiderea completa a spatiului de lucru conforma CE
 • software cad/cam
 • certificat de masurare si calibrare conform ISO 230-4 si ISO 230-2