Router CNC General Numeric – seria LC-light

Routere CNC de dimensiuni mici cu batiu din profile de aluminiu ISEL Germany, optimizate pentru fabricarea de CNC-uri, suruburi cu bile si servomotoare pe toate axele pentru prelucrare de materiale plastice, lemn si neferoase.
Prelucrarea prin aschiere a materialelor moi

Router CNC usor de mici dimensiuni
seria LC-light

Routerele CNC din seria LC-light sunt proiectate și fabricate în România fiind destinate prelucrării maselor plastice, a materialelor compozite, lemnului, și a neferoaselor (bronz, alamă, aluminiu, titan, aur, argint, etc.).
Disponibile în 3 dimensiuni: 510x510x110 mm, 1010x1010x110 mm, 1010x1510x110 mm. Opțional, axa Z poate avea cursa utilă de 210 mm.
Fabricat în România - utilizând componente de calitate, certificate
FIabil, eficient și precis - peste 200 de CNC fabricate
Exploatare sigură - cu închidere, corespunde normelor de securitate
Service și asistență tehnică - oferite direct de producător
router CNC LC-light General Numeric cu 2 capete de lucru

Usor si compact!

Un utilaj compact și ușor, fabricat din profile de aluminiu, ghidaje și șuruburi cu bile ISEL Germany, servomotoare AC cu encoder de înaltă rezoluție și comanda numerică performantă produsă de General Numeric. Demontabil, poate fi introdus în cele mai înguste spații.

Motoare de frezare cu schimbare manuală de scule

Seria LC-light poate fi echipată cu motoare de frezare (Spindle) simple cu perii și turație reglabilă sau motoare de frezare profesionale cu schimbare manuală de scule și turații foarte ridicate.

Masă precisă cu canale T, cu vacuum sau combinată

Masa standard a mașinii este o masă fabricată din profile de aluminiu de precizie, cu canale T fabricate de ISEL Germany. Mașina poate fi însă echipată cu trei tipuri de mese de fixare cu vacuum extrem de versatile.

Service local, rapid, eficient

Orice problemă tehnică se rezolvă rapid și eficient direct de către noi, în calitate de producător. Avem ingineri specialiști și piese de schimb întotdeuna pe stoc! Apelați cu încredere la specialiștii noștri pentru revizii și consultanță tehnică!
router CNC LC-light General Numeric cu 2 capete de lucru

Routerele CNC din seria LC-light sunt destinate prelucrării de piese de dimensiuni mici și medii. Acestea sunt adecvate pentru lemn, materiale compozite, mase plastice.

Router CNC usor si compact

 • Batiu din profile de aluminiu special proiectate pentru fabricarea de utilaje
 • Axe liniare ISEL Germania cu ghiaje liniare rectificate cu sanii cu bile si suruburi cu bile pentru o precizie exceptionala.
 • Portal cu acționare unică, centrală cu șurub cu bile amplasat sub masă
 • Servomotoare cu encoder pe toate axele – pentru precizie, acceleratii si avansuri ridicate
 • CNC General Numeric (certificat CE), modular, pentru servomotoare AC proiectat și produs integral in Brasov de catre General Numeric.
   • echipament industrial optimizat
   • PC industrial integrat în panoul de comandă, fanless, SSD, USB
   • monitor 19″ color,  tastatura si mouse
   • modul de control cu comunicatie Ethernet
   • circuit de securitate cu redundanta
   • service rapid si eficient

Fiabilitate și eficiență ridicata!

 • Motoare de frezare: ISEL Germany / Teknomotor Italia
 • software CAD/CAM – optional
 • scolarizare realizata de profesionisti
 • asistenta tehnica de specialitate
 • buyback
 • gama larga de accesorii optionale
Fabricat în Brașov
Mașini precise - șurub cu bile
Mașini fiabile - componente de calitate
Multiple accesorii - exploatare eficientă
Service local - rapid și eficient

Routerele din seria LC-light sunt destinate pieselor de dimensiuni mici și medii, cursele utile  ale masinilor din seria LC-light incep de la 510 x 510 x 110 mm pana la 1010x1510x110 mm.

 • router CNC semiprofesional – pentru prototipuri, serii mici, medii si mari
 • Batiu din profile de aluminiu îmbinate cu șuruburi
 • Constructie tip portal cu actionare unică, amplasată central sub masă
 • Ghidaje profilate de precizie cu sanii cu bile (ISEL PSF25) asigura o deplasare a portalului lina si fara vibratii pe toate axele
 • Suruburi cu bile (ISEL Germania) pe toate axele
 • pe X si Z – axe liniare ISEL cu ghidjae liniare si surub cu bile complet inchise si protejate impotriva prafului si a spanului
 • servomotoare AC cu encoder cu rezolutie mare
 • motor de frezare la alegere – economic sau profesional
 • optional schimbare automata de scule
 • comanda numerica General Numeric cu PC industrial (min. 4 GB RAM, fanless, ssd), comunicatie Ethernet si noile drivere GN Digital Servodrive 20
 • monitor 19″, tastatura si mouse
 • optional – doua motoare de frezare pentru sculptura cnc
 • optional – masa fixare cu vacuum
 • optional – axa de rotatie
 • optional – inchidere de protecie cu una sau doua usi

Acestea sunt capabile sa lucreze in 3 si 4 axe si se remarca prin fiabilitate ridicata. Componentele utilizate de cea mai inalta calitate transforma routerul CNC intr-un echipament indispensabil pentru atelierul dvs.

Batiul este construit din profile de aluminiu, prelucrate CNC si imbinate cu suruburi.

Masinile CNC din seria LC sunt construite sub forma unui portal cu actionare unica, pozitionata central pe axa Y, sub masă.  Ghidajele de precizie si carucioarele cu bile (ISEL PSF25) asigura o deplasare a portalului lina si fara vibratii. Ghidajele mașinilor cnc sunt esențiale pentru asigurarea preciziei de prelucrare. Deplasarea lină, fără vibrații stă la baza unei suprafețe frezate curate.

Ghidaje liniare profilate ISEL PSF50

Surubul cu bile amplasat central asigura de asemenea o actionare precisa a axei. Axele X si Z sunt axe liniare ISEL cu surub cu bile, capsulate complet fiind astfel protejate impotriva prafului si a spanului. Acționarea axelor liniare se poate realiza în diferite moduri. Printre cele mai populare sisteme de acționare utilizate la routerele CNC se numără sistemele pinion-cremalieră și sistemele de acționare cu șurub cu bile. Fiecare dintre acestea are avantaje și dezavantaje. Sistemele de acționare cu cremalieră asigură o viteză maximă de deplasare, în cazul axelor lungi, superioară sistemelor de acționare cu șurub cu bile. Totuși, precizia sistemelor de acționare cu pinion-cremalieră este inferioară preciziei care poate fi obținută cu sisteme de acționare cu șurub cu bile. Chiar dacă, atunci când echipamentul este nou și este fabricat corespunzător, precizia unui sistem de acționare cu pinion-cremalieră de precizie cu dantura elicoidala ar putea fi asemănătoare preciziei obținute cu un sistem de acționare cu șurub cu bile, în timp, va scădea, datorită uzurii care apare incontestabil mai repede și mai accentual prin frecarea dinte pe dinte la sistemul pinion-cremalieră decât în cazul sistemelor de acționare cu șurub cu bile unde unde avem o mișcare de răstogolire a bilelor prin canalul elicoidal de precizie a șurubului cu bile.

Surub cu bile ISEL Germany

Actionarea axelor se realizeaza cu servomotoare AC cu encodere de rezoluție înaltă, sistemul de comanda fiind in bucla inchisa. Astfel se elimina vibratiile si zgomotul motoarelor pas cu pas și a motoarelor hibride (motoare pas cu pas cu encoder) asigurand o functionare lina si uniforma. Cuplul constant  pe aproape intreaga gama de turatie a motoarelor si sistemul de urmarire optica asigura precizia ridicata a masinii dvs. si elimina complet riscul de pierdere a pozitiei (pierdere de pasi).

Servomotor EC/AC cu encoder de inalta rezolutie

Avansul poate fi de pana la 150 mm/s (9 m/min) cu acceleratii foarte ridicate. Acționarea routerelor CNC ieftine se realizează cu motoare pas cu pas (fără encoder) sau motoare hibrid (denumite de anumiti comercianți în mod eronat servo-hibrid), În cazul utilizării de motoare pas cu pas există întotdeuna riscul de pierdere a poziției datorită pierderii de pași. Aceasta duce aproape în toate cazurile la distrugerea piesei și de multe ori și la ruperea sculei. Pentru a reduce riscul de pierdere a poziției, unii producători adaugă un encoder rotativ care ajută la identificarea pierderii de pași și permite comenzii numerice să încerce să compenseze această pierdere de poziție. Totuși cuplul motorului pas cu pas, indiferent dacă este sau nu echipat cu encoder, scade direct proporțional cu turația motorului iar precizia este limitată constructiv la circa 400 pași / rotație (cu micropasire 1:2), o micropasire mai mare ajuta la reducerea vibratiilor dar nu poate fi luata in considerare la calculul preciziei datorita cuplului extrem de redus intre pasi.

Motorul de frezare poate fi un motor obisnuit din gama economica sau un motor profesional de mare putere cu schimbare de scule automata si comanda in frecventa tip ISEL. Sunt disponibile schimbatoare liniare si rotative de scule.  Productivitatea, precizia dimensională a pieselor și aspectul suprafeței sunt date printre altele și de motorul de frezare. Utilizand un motor de frezare de calitate si accesorii adecvate clasei de precizie, calitatea suprafetei prelucrate va fi intotdeuna satisfacatoare.

Comanda numerica General Numeric se bazeaza pe un PC industrial modern si performant si permite comanda a pana la 4 axe interpolate. Utilizand servomotoare, nu exista riscul de a pierde pasi, se reduc semnificativ vibratiile iar avansul si acceleratia echipamentului este mult mai mare decat in cazul echipamentelor cu motoare pas cu pas. Tehnologia noua si performanta utilizata asigura fiabilitatea echipamentului si reducerea semnificativa a timpului de prelucrare.

Softul de comanda ofera numeroase facilitati si o reprezentare grafica a procesului deosebita. Acesta functioneaza sub sistemul de operare Linux care ofera o stabilitate ridicata si caracteristici de functionare in timp real excelente.

Optional, routerul dvs. poate fi insotit de o licenta CAD/CAM pentru 2.5, 3, 4 sau 5 axe adecvata pentru prelucrarile ce se vor efectua cu masina.

Masina este compatibila cu majoritatea programelor CAM cum ar fi: Vectric Aspire, VCarvePro, Cut2D, ArtCAM (Delcam), SolidCAM, EdgeCAM, Esprit, VisualMill si Visual Art (MecSoft), Type3, IsyCAM, Euclid, si multe alte programe gratuite si comerciale.

Controlul calitatii este asigurat pe durata intregului proces de fabricatie.

Calitatea si fiabilitatea superioara a echipamentelor CNC produse de General Numeric se datoreaza in special propriului sistem intern de asigurare a calitatii. Printre pietrele de temelie a sistemului de asigurare a calitatii se numara selectarea atenta a furnizorilor, verificarea si testarea extensiva a fiecarui lot de componente achizitionat, verificarea interna dupa fiecare etapa de fabricatie  utilizand echipamente de masura calibrate de la producatori consacrati.

Documentarea digitala a tuturor elementelor componente, masurarea si calibrarea finala a echipamentului cu un sistem performant Renishaw Ballbar conform normei ISO 230-4 si in cazul echipamentelor cu cerinte deosebite de precizie, masurarea finala si intocmirea tabelelor de compensare cu un interferometru laser HP/Agilent convorm normelor international recunoscute VDI/DGQ 3441 si ISO 230.

masurare cnc ballbar Renishaw
Masurare CNC General Numeric cu Renishaw Ballbar conform ISO230-4

Dimensiuni și opțiuni

Routerele din seria LC-light sunt fabricate in trei tipodimensiuni si pot fi echipate cu o larga gama de accesorii optionale precum masa de fixare cu vacuum, motor de frezare cu schimbare automata de scule si schimbator de scule, axa de rotatie, etc. Acestea se personalizeaza conform nevoilor clientului.
Router CNC-light LC 0505 - 510x510x110(210) mm

Echipare Standard

 • curse utile: 510 x 510 x 110 mm
 • batiu din profile de aluminiu, imbinat cu șuruburi
 • masa din profil de aluminiu cu canale T
 • axe ISEL cu surub cu bile capsulate si protejate impotriva spanului si a prafului pe X si Z
 • ghidaje profilate ISEL PSF25 si surub cu bile amplasat central sub masa pe Y
 • servomotoare AC cu encoder de inalta rezolutie pe toate axele
 • CNC modular General Numeric cu PC industrial, comunicatie Ethernet si driver GN Digital Servodrive 20
 • Motor de frezare ISEL 1000W cu variator de turație integrat
 • mașină conformă CE

Opționale:

 • masa cu vacuum
 • cursa Z 210 mm
 • al 2-lea motor de frezare pt. sculptura CNC
 • schimbator automat de scule
 • sistem de racire a frezei cu emulsie pulverizata (ideal pentru neferoase)
 • sistem de racire a frezei cu aer rece (ideal pentru mase plastice)
 • senzor lungime scule
 • protectie impotriva frezarii accidentale a mesei
 • axa de rotatie de precizie cu reductor planetar
 • axa de rotatie de inalta precizie cu reductor „harmonic drive”
 • inchiderea completa a spatiului de lucru
 • software cad/cam
 • certificat de masurare si calibrare conform ISO 230-4 si ISO 230-2
Router CNC LC-light 1010 - 1010x1010x110(210) mm

Echipare Standard

 • curse utile: 1010 x 1010 x 110 mm
 • batiu din profile de aluminiu, imbinat cu șuruburi
 • masa din profil de aluminiu cu canale T
 • axe ISEL cu surub cu bile capsulate si protejate impotriva spanului si a prafului pe X si Z
 • ghidaje profilate ISEL PSF25 si surub cu bile amplasat central sub masa pe Y
 • servomotoare AC cu encoder de inalta rezolutie pe toate axele
 • CNC modular General Numeric cu PC industrial, comunicatie Ethernet si driver GN Digital Servodrive 20
 • Motor de frezare ISEL 1000W cu variator de turație integrat
 • mașină conformă CE

Opționale:

 • masa cu vacuum
 • cursa Z 210 mm
 • al 2-lea motor de frezare pt. sculptura CNC
 • schimbator automat de scule
 • sistem de racire a frezei cu emulsie pulverizata (ideal pentru neferoase)
 • sistem de racire a frezei cu aer rece (ideal pentru mase plastice)
 • senzor lungime scule
 • protectie impotriva frezarii accidentale a mesei
 • axa de rotatie de precizie cu reductor planetar
 • axa de rotatie de inalta precizie cu reductor „harmonic drive”
 • inchiderea completa a spatiului de lucru
 • software cad/cam
 • certificat de masurare si calibrare conform ISO 230-4 si ISO 230-2
Router CNC LC-light 1015 - 1010x1510x110(210) mm

Echipare Standard

 • curse utile: 1010 x 1510 x 110 mm
 • batiu din profile de aluminiu, imbinat cu șuruburi
 • masa din profil de aluminiu cu canale T
 • axe ISEL cu surub cu bile capsulate si protejate impotriva spanului si a prafului pe X si Z
 • ghidaje profilate ISEL PSF25 si surub cu bile amplasat central sub masa pe Y
 • servomotoare AC cu encoder de inalta rezolutie pe toate axele
 • CNC modular General Numeric cu PC industrial, comunicatie Ethernet si driver GN Digital Servodrive 20
 • Motor de frezare ISEL 1000W cu variator de turație integrat
 • mașină conformă CE

Opționale:

 • masa cu vacuum
 • cursa Z 210 mm
 • al 2-lea motor de frezare pt. sculptura CNC
 • schimbator automat de scule
 • sistem de racire a frezei cu emulsie pulverizata (ideal pentru neferoase)
 • sistem de racire a frezei cu aer rece (ideal pentru mase plastice)
 • senzor lungime scule
 • protectie impotriva frezarii accidentale a mesei
 • axa de rotatie de precizie cu reductor planetar
 • axa de rotatie de inalta precizie cu reductor „harmonic drive”
 • inchiderea completa a spatiului de lucru
 • software cad/cam
 • certificat de masurare si calibrare conform ISO 230-4 si ISO 230-2